Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från Svenska Seglarförbundet


Idag släpper släpper Transportstyrelsen "Skrovmålet" med nya rekommendationer om sanering av båtbottenfärger. Samtidigt bjuds båtklubbar in till tre webbinarier 20:e,  23:e och 27:e september där man informerar om de nya rekommendationerna.
 
Den 29 september tas alla restriktioner för idrotten bort. Men man behöver vara uppmärksam på att lokala och regionala restriktioner kan börja gälla i samband med klusterutbrott av corona.
 
Den 21 september kommer vårt webbinarium om sociala medier i repris. Målet med föreläsningen är att ge tips och råd kring hur klubben eller klassförbundet kan nå ut till fler genom att kommunicera på rätt sätt i sociala medier.
 
Bo-Staffan Andersson från Karlshamns Segelsällskap blev på söndagen svensk mästare i Kona One. Silvret vanns av Erik Wigers Larsen från Djursholms Segelklubb och Konanestorn Björn Holm från Kungliga Segelsällskapet knep bronset.
 

KSSS vann Allsvenskan 2021

(2021-09-12 18:45)
KSSS är Allsvenska mästare i segling 2021. I en rafflande sista deltävling i Västerås lyckades stockholmarna komma fyra och därmed höll de undan i toppen. Men de var bara decimeter från att bli snuvade på guldet.
 
40 besättningar från 13 klubbar deltog i årets kombinerade JSM och SM i 2-krona. SM-guldet tog Sandberg/Wikman, JSM-vinnare blev Jonsen/van der Sluiis Wollin och bästa klubb blev Ekolns Segelklubb.
 
Följ våra livesändningar från den spännande finalen i Allsvenskan nu i helgen, 10–12 september i Västerås. KSSS är ute efter att försvara sin titel från 2020 men bakom dem är det jämt och många lag vill gärna snuva stockholmarna på seriesegern.
 

U25 bjuder in till clinic

(2021-09-08 10:05)
U25-projektet välkomnar seglare, i åldern 15 till 25, till en clinic med möjlighet att testa på att segla J/70 samt att få tävla ombord en kölbåt!
 
Det blev dubbelt svensk på prispallen när JEM i 49erFX avgjordes på Lake Lipno i Tjeckien i helgen. Alice Moss seglade hem silvret tillsammans med sin norska gast Maren Edland och Julia Henriksson/Caroline Pettersson knep bronset.
 
Marius Westerlind, Hugo Westberg och Martina Carlsson från GKSS står som SM-vinnare efter spännande finalseglingar i Skärhamn.
 
Nu välkomnar SSF alla medlemsklubbar till kvalet inför Allsvenskan 2022. Tre platser står på spel och tävlingen avgörs i Marstrand 16 - 17 oktober.
 
Söndagen den 29 augusti anordnades en prova-på-dag i GKSS för ungdomar i åldern 14-17 år och det bjöds på helt strålande sensommarväder. Ungdomarna fick testa en rad olika klasser i förhoppning om att kanske finna nästa steg i sin seglingskarriär.
 
Mikael Lindqvist, Malin Tengström, Sandra Sandqvist, Bo Ek och Ulf Camitz från KSSS tog hem guldet när SM i J70 seglades i Träslövsläge i helgen.
 
Nu finns möjlighet för dig som är blå eller röd tränare att få ny inspiration och utbyta erfarenheter på Svenska Seglarförbundets tränarseminarium som genomförs i Göteborg 16-17 oktober.
 

Lär dig använda VHF

(2021-09-01 09:35)
Under hösten finns flera möjligheter att ta SRC-certifikat genom Svenska Seglarförbundets egna kurser. Den första webbkursen startar redan den 16 september.
 

fb-logo-web      

Följ oss på sociala medier
____________________________ 

Hyr Kajutan för
Kick-off, årsmöte, företagsevent, föreningsmöte?

Är du intresserad av att hyra Kajutan?
Läs mer här >

WBS-medlemsbanner

Wikens Båtselskap i samverkan med Skåneidrotten

SI_logo_stor

svenskasjo_190x158

 

Postadress:
Wikens BS - Segling
Box 61
26303 Viken

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: info@vikensbs.se

Se all info