Hoppa till sidans innehåll

WBS-seglare tävlar på Mallorca

04 OKT 2019 06:16
WBS är återigen representerade på den internationella kappseglingsarenan!
Den här gången i Nations Trophy som seglas utanför Palma på Mallorca den 8-12 oktober. CLC Housing kommer att representera WBS.
  • Uppdaterad: 04 OKT 2019 06:16

Seglingarna är en del av ”CLUBSWAN” cirkusen som drar runt i Europa. Evenemanget är även ett EM för ClubSwan42.  Lagseglingen är liknande tidigare Admirals Cup.

Det svenska laget består av vårt WBS Team*, CLC Housing och Marcus H:son Lindfors som seglar Clubswan 42, Jacob Wallenberg med Team Regina 2.0 som seglar Clubswan 50 samt Team Brujo med Björn Rosengren som seglar Clubswan 45. 

Kappseglingarna sker i Palma och startar på tisdag den 8 oktober med ett ”Tuneup Race”. Totalt 9 banrace ska seglas fram till lördagen den 12 oktober. Delar av Team CLC Housing har redan varit i Spanien, Barcelona och kappseglat med gott resultat.

”Givetvis är det roligt och såklart en stor utmaning och dröm som går i uppfyllelse att kunna representera vår klubb i ett internationellt sammanhang än en gång. WBS syns med storklubbarna och de riktigt stora seglingarna. Förberedelserna har pågått sedan tidigt i våras och det är en hel del som skall synkas med allt för bästa planering”, säger Marcus H:son Lindfors.

*Team WBS CLC Housing består förutom av Marcus H:son-Lindfors, Peter Klingberg, Kristian Resvik, Jesper Johansson, Berne Andersson, Stefan Edefell och Claes Thomasson. Dessutom seglar även Joakim Nilsson, Erik Heilmann och sist men inte minst Klabbe Nylöf.

Nedan ser du båten som WBS-besättningen ska segla.

WBS-båten 

Skribent: Fredrik Rege
E-post: This is a mailto link

fb-logo-web      

Följ oss på sociala medier
____________________________ 

Hyr Kajutan för
Kick-off, årsmöte, företagsevent, föreningsmöte?

Är du intresserad av att hyra Kajutan?
Läs mer här >

WBS-medlemsbanner

Wikens Båtselskap i samverkan med Skåneidrotten

SI_logo_stor

svenskasjo_190x158

 

Postadress:
Wikens BS - Segling
Box 61
26303 Viken

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info