Hoppa till sidans innehåll

Rafflande säsongsfinal i C55!

24 SEP 2012 19:46
Årets finalsegling för måndagsseglingar avgjordes i ett ytterst spännande sprintrace i klubbens C55:or. I en grundomgång mötes alla deltagande lag varav dom 4 bästa gick vidare till semifinal.
  • Skapad: 24 SEP 2012 19:46

Det var 30 förväntansfulla, glada och kanske lätt nervösa seglare som mötte upp denna något kylslagna septembermorgon. Deltagarna delades upp i förväg lottade 3-mannalag. Glädjande nog kunde vi räkna till ett tiotal glada damer i sällskapet vilket tidigare varit tämligen sällsynt i dessa sammanhang.

DSC_5795

Glädjande nog deltog flera glada damer i finalregattan. Här ses Fru Lindblom och Fru Resvik tillsammans med styrman Klingberg. Fru Resvik dementerade å det starkaste ryktena om att hon var nervös inför kappseglingen. Men ser frun inte en smula skärrad ut mån tro?

Vinden var till en början ganska måttlig men ökade vart efter dagen led. Lagom till finalseglingarna skulle avgöras blåste det friskt från norr. Besättningarna fick kämpa hårt och tappert för bemästra båtarna i den byiga och nyckfulla vinden. Till allas glädje höll sig dock regnet borta.

Mellan seglatserna kunde frusna seglare och supporters avnjuta och värmas av  korv, varma smörgåsar från grillen samt välsmakande seglarkaffe. Allt detta serverades ute på piren av klubbens alltid så eminenta aktivitetssektion. Således var det bara idel muntra miner och flertalet spontana hurrarop ekade över nejden.

Seglingarna avlöpte väl bortsett från ett par kollisioner då glasfibern yrde liksom en och annan svordom. Dessa incidenser kanske berodde på en alltför hög ambision att bärja den ärofyllda titeln fanns hos vissa av deltagarna. Båtvarsfabrikör Östman gnuggade dock händerna då han insåg att här vankades det nya inkomster.

DSC_5771 

Styrbordbåt väjer för babordsbåt men dessvärre väjde båda i detta fallet. Sekunden senare är kollisionen med ett ljudlikt brak ett faktum! Herr Rege blev för stunden synnerligen upprörd med en ordharang till följd som icke lämpar sig att återge på  föreningens officiella hemsida. Han lugnade så småningom ner sig då skadorna besiktigats och han kunde konstatera att båten höll tätt och att dom inte skulle gå till botten.

Efter en rafflande grundomgång var det så dags för semifinaler. Från början var tanken att dom sex bästa lagen från grundomseglingarna skulle gå vidare men då Herr Resvik med besättning på något besynnerligt vis lyckades vira länsmärker två varv runt kölen och båten således blev osedvanligt trögseglad togs beslut om att endast dom fyra bästa lagen skulle kvalificera sig.

Semifinalerna blev ytterst jämna men till slut stod det klart att det var Herr Lindfors med besättning och Herr Lindgren med besättning som skulle göra upp i finalen.

När startsignalen ljöd för finalseglingen missbedömde Lindfors & Co tiden och fick genst avbryta pågående fikastund varvid Team Lindgren genst fick ett till synes ointagligt försprång. Men man ska aldrig ropa hej...

Vid näst sista rundingen höll Fru Wimmerstedt så när på att förlora en av sina nymålade naglar i fockblocket varvid båten gjorde en piruett. Detta räckte för att Lindfors med besättning kunde smita förbi och gå i mål som segrare i 2012 års upplaga av WBS C55 Grand Prix. Wikens Båtselskap ber att framföra sina varmaste gratulationer till segrana och beklagar samtidigt Lars, Lotta och Niklas som så snöpligt gick miste om titeln. Men så grymt är det emellertid i sportens värld.

DSC_5923 

Här ses Lindors, Widmark och fröken Louise skära mållinjen som segrare i årets Gran Prix. Strax bakom Lindgren, Wimmerstdet och Eek som god tvåa. Gladast av alla var förmodligen ändå Fru Wimmerstedt som lyckades behålla alla naglarna intakta.

Dagen avslutades med en hejdundrandes avsutningsfest på Restaurang Barbord där vi fick avnjuta en superb middag. Flertalet välförtjänta priser delades ut. Här följer ett urval av pristagare:

WBS C55 Grand Prix:

1:a Marcus H:son Lindfors, Kajsa Östman, Kjell Widmark och inhoppare Louise Edefell

2:a Lars Lindgren, Lotta Wimmerstedt, Niklas Eek

Delad 3:e  Amelie Östman, Marcus Ask, Ellinor Edefell och Peter Klingberg, Kicki Lindblom, Ulrika Resvik, inhoppare Annika Lindgren

 

Årets (flitigaste) seglare:

Delad förstaplats: Peter Klingberg och Team Bella/ Torbjörn Persson & Co

Skribent: Fredrik Rege

fb-logo-web      

Följ oss på sociala medier
____________________________ 

Hyr Kajutan för
Kick-off, årsmöte, företagsevent, föreningsmöte?

Är du intresserad av att hyra Kajutan?
Läs mer här >

WBS-medlemsbanner

Wikens Båtselskap i samverkan med Skåneidrotten

SI_logo_stor

svenskasjo_190x158

 

Postadress:
Wikens BS - Segling
Box 61
26303 Viken

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info