Hoppa till sidans innehåll

Framgång i optimistjolle! Hugo Olsson klar för rikskval!

05 OKT 2013 08:34
Ett stort grattis till Hugo Olssons framgång i optimistjolle!
Med en jämn och stabil segling och med en fantastisk fin avslutande 8:e placering i regionkvalserien lyckades Hugo kvala in till nästa säsongs rikskval där Sveriges bästa optimistseglare gör upp om landslagsplatser. WBS håller tummarna och önskar Hugo lycka till med seglingen framöver!
  • Skapad: 05 OKT 2013 08:34

Hugo Olsson har i höst representerat WBS ”färger” på regionskvalen för region 4 dvs. Skåne, Blekinge samt Småland.

I år har regionkvalen seglats i Karlskrona, Bjärred och Borstahusen. Vädret har varit underbart med behaglig värme och lugna vindar med undantag av andra seglingsdagen i Bjärred som bjöd på ett blåsigt Öresund. Av de planerade 18 racen så har 17 stycken genomförts och Hugo har seglat väl i samtliga seglingar, tyvärr fick han bryta sista racet i Bjärred då vinden ökade och låg nära 12 m/s i medelvind.

Totalt har det varit 45 stycken seglare anmälda och på de olika seglingshelgerna placerade sig Hugo enligt följande: Karlskrona placering 18, Bjärred placering 21 och slutligen i Borstahusen avslutade han säsongen med en fin 8:e plats. Sammanlagt har detta resulterat i en 16:e plats i regionkvalserien. Detta innebär att Hugo har kvalat in till att segla rikskval som går av stapeln i vår på tre olika ställen i Sverige (ännu ej bestämt).  Seglingarna i Borstahusen var dessutom ett distriktsmästerskap där Hugo slutade på en 6:e plats i vårt distrikt dvs. Skåne. 

Avslutningsvis vill vi ”Team Certo Cito” berömma klubbarna som ansvarat för och genomfört årets regionskval på ett fantastiskt bra sätt, hoppas att WBS kan stå för ett liknande arrangemang igen inom en snar framtid.

Rikskvalens platser är antagligen ännu inte bestämda och med tanke på att de genomförs relativt tidigt på året så har vi en geografiskt fantastisk plats.

Mvh

Mattias Olsson 

Hugo seglar i Bjärred Hugo pausar i ribben.
Bild från det avslutande regionkvalet i Bjärred där Hugo placerade sig på en mycket fin 8:e plats!  Paus mellan racen.
Skribent: Fredrik Rege
E-post: This is a mailto link

fb-logo-web      

Följ oss på sociala medier
____________________________ 

Hyr Kajutan för
Kick-off, årsmöte, företagsevent, föreningsmöte?

Är du intresserad av att hyra Kajutan?
Läs mer här >

WBS-medlemsbanner

Wikens Båtselskap i samverkan med Skåneidrotten

SI_logo_stor

svenskasjo_190x158

 

Postadress:
Wikens BS - Segling
Box 61
26303 Viken

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info