Hoppa till sidans innehåll

Föredrag 30 mars: "Värstingresan"

17 FEB 2019 11:41
Välkomna ner till spännande föredrag av Matts Mollestam, lördag 30 mars, kl 15 i Kajutan. Många av oss minns säkert den minst sagt uppmärksammade och kontroversiella "Värstingresan" 1989. Ombord som ledare och kapten var Matts Mollestam från Viken.
  • Skapad: 17 FEB 2019 11:41

I slutet av 80-talet lanserades idén att man genom månadslånga seglatser skulle kunna omvända kriminella ungdomar till hederligt folk. När detta sociala projekt och exeperiment presenterades blev det oerhört uppmärksammat och kontroversiellt, inte minst i medier. De flesta hade nog en åsikt om denna "värstingsegling" och flertalet var minst sagt negativa. Första seglatsen var tänkt att gå till Västindien men då kritiken och oppinionen emot blev så pass stark fick seglatsen bantas ner till en 6 månaders segling över Nordsjön till Irland och därefter vidare färd ner till Medelhavet.

Ombord på denna första "Värstingresa" som ledare och kapten var Matts Mollestam från Viken. Hör hans spännande berättelse om de stundom dramatiska händelserna ombord på båten med en besättning bestående av en fem "värstingungdomar" från Stockholms förorter och om all den massmediala uppmärksamhet och uppståndelse som "Värstingresan" fick.

Skribent: Fredrik Rege
E-post: This is a mailto link

fb-logo-web      

Följ oss på sociala medier
____________________________ 

Hyr Kajutan för
Kick-off, årsmöte, företagsevent, föreningsmöte?

Är du intresserad av att hyra Kajutan?
Läs mer här >

WBS-medlemsbanner

Wikens Båtselskap i samverkan med Skåneidrotten

SI_logo_stor

svenskasjo_190x158

 

Postadress:
Wikens BS - Segling
Box 61
26303 Viken

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info