Hoppa till sidans innehåll
WBS i Allsvenskan

Aktuellt i WBS!!

31 AUG 2015 14:07
Denna helgen avslutades Allsvenskan uppe på Grötö, men det var inte det enda, det har varit många olika aktiviteter för WBS medlemmar i slutet av augusti.
  • Skapad: 31 AUG 2015 14:07

Först och främst får vi gratulera våra seglare som representerat WBS i Allsvenskan. Vid tre olika delseglingar, som var och en inneburit mellan 12-15 race på 2,5 dagar, har det varit tuffa kamper i alla väderslag mot många av Sveriges absolut bästa seglare. Till slut stod en 12.e plats klar på Grötö och därmed en 15.e plats bland 18 lag och därmed slapp vi att hamna i kvalserien.Nu satsar vi inför 2016!

Vi vill också gratulera vår instruktör Oliver Uziel som seglade framgångsrikt förra helgen det danska mästarskapet i Kona One Vindsurfing. Han kom 2.a i sin klass och totalt 11.a, en mycket bra placering i tufft motstånd!!

Vidare har vi denna helgen haft 2 båtar som kämpat i den södra delen av sundet, MSS Regatta har seglats med både Saltholm Runt i lördags samt Inshore segling på söndagen. I Saltholm Runt kom Percy Skywell på en 16.e plats och Jonas Loven på en 19.e plats utav totalt 36 båtar och på Inshoreseglingarna seglade inte Jonas men Percy kom på en fin 4.e plats och därmed totalt 5.a i sin klass för hela helgen.

I lördags var vi 7 medlemmar från WBS som arrangerade ett event för IT-företaget Alliero. 10 killar i 5 lag fick tillsammans med våra instruktörer Kalle Söderberg och Filippa Linde i vars en C55:a segla matchracing. Korta race, snabba byten ute till havs och ett strålande väder gjorde att det hela blev en mycket spännande och uppskattad dag för Alliero.

 

Till sist kort nämna att i Göteborg har Louis Vuitton Americas Cup World Series gått av stapeln. Louise som varit ansvarig för WBS seglarskola i år fick chansen att vara volontär och har fått hjälpa det svenska Artemis teamet med att ta hand om sina VIP-gäster, Spännande att få komma "bakom kulliserna" i den kanske mest spektakulära kappseglingen som finns.

Skribent: Stefan Edefell

fb-logo-web      

Följ oss på sociala medier
____________________________ 

Hyr Kajutan för
Kick-off, årsmöte, företagsevent, föreningsmöte?

Är du intresserad av att hyra Kajutan?
Läs mer här >

WBS-medlemsbanner

Wikens Båtselskap i samverkan med Skåneidrotten

SI_logo_stor

svenskasjo_190x158

 

Postadress:
Wikens BS - Segling
Box 61
26303 Viken

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info