Hoppa till sidans innehåll

WBS hälsar alla seglingssugna välkomna till Måndagsseglingarna 2020!


Måndagsseglingar_kollage

Den 20 maj är det premiär för årets måndagsseglingar som därefter håller på till en bit in i september. Vi hälsar alla seglingssugna varmt välkomna. Måndagseglingarna är gemenskap, förenande, nöje, avkoppling, spänning, naturupplevelser och ibland lite dramatik under ordnade former.

Nytt för i år

är att vi kör med gemensam start kl. 19:00. Startlinjen är en tänkt ens-/ startlinje mellan Vikens pir och Kronborgs slott. Så med andra ord behöver ni inte trängas vid  starten. Det viktigaste med våra kvällsseglingar är att så många av hamnens båtar och våra medlemmar kommer ut och seglar. Även du som inte är medlem och som är sugen på att prova på segling och båtliv är varmt välkommen. Ta med kläder efter väder och flytväst om du har, annars finns det att låna. Ju fler vi blir dessto roligare! Vi premierar som vanligt de seglare som är flitigast. Både båtägare och gastar. I år dessutom lite extra!

Finfina flitpriser!

Vi kommer dela in måndagsseglingssäsongen i en för- och en eftersäsong där vi delar ut fina priser till flitigaste båtägare, gast, junior och flitigaste tjej/ dam. Vad sägs bl a om generösa presentkort gällande ett härligt restaurangbesök? Hamnkrogen i Viken, Hamnplan 9 och Fredriksdals Trädgårdskafé står för dessa. Eller för dig, tjej eller kille 16-20 år som funderar på att ta körkort, vad sägs om ett presentkort på handledarskola alternativt Riskettan hos Anderssons Trafikskola. Inte illa va?!

Låna klubbens båtar vid måndagsseglingarna

För dig som är medlem och seglingskunnig går det bra att låna antingen våra C55:or eller klubben Maxi 77:a ; "Lady Madonna" vid måndagsseglingarna. (Förutsatt att båtarna inte används till andra aktiviteter.)

Vi seglar en bana runt utlagda och fasta märken utanför Vikens kust. Banan bestäms när vi samlas i klubbhuset innan seglingen kl 18:00. En måndagssegling tar mellan 1- 1 1/2 timme. De lite långsammare båtarna kan välja att segla en kortare bana. Målet är att vi ska komma in i hamn någorlunda samtidigt. Efteråt serveras som vanligt kokt korv med bröd och dricka till det facila priset av 25:-. Det går bra att swisha!

Måndagsseglingar "Delux"

Vissa måndagar festar vi till med t ex räk- eller grillaftnar efter seglingens slut. Premiär för dessa "Delux-måndagsseglingar" är redan måndagen den 27 maj då det blir räkafton. Generöst med räkor, tillbehör och dryck till ett rent självkostnadspris. Vill du vara med och frossa i räkor och annat gott den 27/5 så anmäler du dig via mail till Fredrik Rege senast söndag 26/5 kl 21:00. Är ni flera; glöm inte skriva hur många ni blir.

Varmt välkomna till Måndagsseglingarna 2019! // WBS Seglingssektion

WBS Måndagsseglingar 2019 sponsras av:

HK-logga

 

 

H9-logga

 

FrDKafe-logga

 

Anders_Trafik-logga

 

 

Uppdaterad: 23 APR 2019 17:26 Skribent: Fredrik Rege
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Wikens BS - Segling
Box 61
26303 Viken

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info