Hoppa till sidans innehåll

SM för Fareast 28r 15-18 augusti


SM Fareast28r

Wikens Båtselskap

hälsar dig varmt välkommen till Viken och

Svenska Mästerskapen för Fareast 28R, 15- 18 augusti 2019!

Wikens Båtselskap är stolta och glada att i år stå som värd och arrangör för Svenska Mästerskapen för Fareast 28R. Vi lovar att vi ska göra allt vi kan för att detta ska bli en regatta i toppklass och att både seglare och supportrar ska trivas både på land och ute till havs.

Viken är en mysig liten by beläget vid nordvästra Skånes kust. Historiskt har främst fiske, skeppsbygge och rederiverksamhet präglat byn. 

I hamnen hittar ni flera trevliga restauranger som alla är väl värda ett besök. Vi rekommenderar även att ni tar en upptäcksfärd i byns gamla kvarter och om ni har tid, även runt om i vår vackra Kullabygd. 

Ni kommer att segla i norra Öresund med den danska kusten inom synhåll med bland annat siluetten av Kronborgs slott i Helsingör. Banområdet är strax utanför Vikens hamn. Vi kommer så långt det är möjligt lägga banan så nära Vikens pir vi kan så att nära och kära kan följa er framfart. Oftast kan vi skryta med fantastiskt fina seglarvatten men visst, när vinden friskar i från väst kan det råda ganska tuffa förhållanden med kraftig sjö som byggs upp från Kattegatt. Förmodligen kommer ni även att få tampas med Öresunds ibland både starka och kluriga strömmar.

Varmt välkomna till Viken!

Wikens Båtselskap

Flygbild Viken

Uppdaterad: 09 APR 2019 15:56 Skribent: Fredrik Rege
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Wikens BS - Segling
Box 61
26303 Viken

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info